Kienkeurig helpt hospice Chojnice

Kienkeurig helpt hospice Chojnice

Towarzystwo Przyjaciol Hospicjum (TPH) in Chojnice is momenteel druk doende om een stationair hospice te bouwen. Momenteel geven ze op geheel vrijwillige basis de palliatieve zorg aan vijftig patiënten en hun naasten. Dit betreft de patiënten die thuis willen sterven. Om de palliatieve zorg op een hoger plan te brengen en een nog betere kwaliteitszorg te geven, is men gestart met de bouw van een stationair hospice. Het Nationaal Ziekenfonds van Polen geeft aan TPH een vergoeding voor maximaal tien patiënten, terwijl men momenteel aan vijftig patiënten de palliatieve zorg geeft. Dit betekent dat men voor veertig patiënten geen vergoeding ontvangt.

Startkapitaal
De gemeente Chojnice heeft de grond en een startkapitaal geschonken, maar deze financiële bijdrage is helaas niet voldoende. Men is nu zeer actief met het realiseren van fondsen, sponsors en donateurs. Kienkeurig heeft besloten TPH te helpen om het stationair hospice te realiseren. Kienkeurig ondersteunt al ruim 23 jaar – zowel materieel als financieel – de gezondheidszorg in en om Chojnice.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Mede dankzij de geweldige medewerking van enkele Nederlandse bedrijven, zoals FoodFocus, heeft Kienkeurig enige tijd geleden een ‘Bankietu w Fiolecie’ voor TPH verzorgd, bereid en gefinancierd. Dit benefietbanket bestond uit louter Nederlandse producten en gerechten. FoodFocus, Boermarke, Wylax, W&G en Excellent toonden hun sympathieke medewerking om mede dit banket te doen slagen! Het doel van het banket was om mogelijke geïnteresseerden in het werk van TPH in contact te brengen met TPH en hun bestaande sponsors en donateurs. De gasten werden d.m.v. een PowerPoint presentatie uitgebreid geïnformeerd over de missie, visie en strategie van TPH en Kienkeurig. Kienkeurig, de gasten en TPH kijken zeer tevreden terug op het resultaat van het benefietbanket.

 

Reageren is niet mogelijk.