Kienkeurig in actie tijdens Aniolowofeest

Kienkeurig in actie tijdens Aniolowofeest

Bestuursleden en vrijwilligers van Kienkeurig kwamen onlangs in actie tijdens het Aniolowofeest in Chojnice, Dit jaarlijkse feest van de engelen wordt elk jaar gehouden in het openluchttheater van Chojnice. Er is muziek, zang en dans en er zijn stands waar men Poolse lekkernijen, bloemen en planten kan kopen. De opbrengsten van het feest worden gebruikt voor de bouw van het hospice van TPH.

Wat heeft Kienkeurig gedaan?
TPH staat onder leiding van twee doktoren, die evenals een veertig vrijwilligers, geheel hun inzet en kennis geven aan de palliatieve zorg in Chojnice. Het vrijwilligersbestand bestaat uit gediplomeerde verpleegsters en verzorgenden, die naast hun reguliere taak de terminale zorg geven aan de patiënten en hun naasten. Een andere zeer belangrijke groep vrijwilligers bestaat uit scholieren. Deze scholieren worden door TPH regelmatig bijgeschoold in het omgaan met de patiënt. Kienkeurig heeft het initiatief genomen om de vrijwilligers in het Poolse zonnetje te zetten en ook de waardering uit te spreken voor hun zeer belangrijke inzet.

Bronzen beeldjes
In overleg met TPH stelde Kienkeurig twee bronzen beeldjes ter beschikking voor de prijs van ‘Vrijwilliger van het jaar 2014’. Het beeldje voor de categorie ‘senior vrijwilliger’ werd aan Mirella Sikowska uitgereikt door Piet Pennings. Het juniorbeeldje was voor Pamela Dedowska. Met de beeldjes hoopt Kienkeurig te bereiken dat de vrijwilligers zich realiseren dat zij een zeer belangrijk onderdeel zijn van TPH en van de samenleving van Chojnice. Kienkeurig stelde daarnaast 200 euro ter beschikking voor het verzorgen van een gezellige dag voor de vrijwilligers..

Verkoopstand
Tijdens het Aniolowofeest had Kienkeurig – zoals gebruikelijk – een verkoopstand met Nederlandse producten. Wij hebben vanuit deze goed ingerichte stand de volgende zaken verkocht:

  • 120 kilo Goudse kaas en Old Amsterdamkaas
  • Lekkerbekjes met ravigottesaus, gekookte en gebakken mosselen, potroosjes, maatjes haring en garnalencocktails, diverse soorten vruchtendrank, kleine bavaroisdesserts en aardbeien.

Uiteindelijk haalden we met de verkoop zo’n 1.800 euro op. Dit geld hebben wij geschonken aan TPH voor het realiseren van het hospice.

Reageren is niet mogelijk.