Kienkeurig genomineerd tot ‘ere-Pool van het jaar’

Kienkeurig genomineerd tot ‘ere-Pool van het jaar’

De Stichting Kienkeurig maakt kans om dit jaar te worden verkozen tot ere-Pool van het Jaar tijdens de jaarlijkse verkiezing van de Stichting Polonus. Het doel van de verkiezing is tegengewicht te bieden tegen de nog altijd heersende vooroordelen over Polen in Nederland. Met de verkiezing wordt onder meer het verhaal van succesvolle Poolse ondernemers, artiesten en wetenschappers in Nederland uitgelicht. De verkiezing vindt plaats op zaterdagavond 21 november a.s. in Studio 21 in Hilversum.

Positieve inbreng van Polen
De Stichting Polonus reikt op zaterdag 21 november prijzen uit in vijf categorieën: cultuur, wetenschap & techniek, succesvolle jonge Pool, business en de erecategorie ‘Ere-Polonus’. De Pool-van-het-jaarverkiezing is een aantal jaren geleden door Polonus opgezet om de positieve inbreng van Polen, Poolse organisaties en op Polen gerichte organisaties in Nederland zichtbaar te maken. Hiermee wil Polonus het imago van Polen in Nederland verbeteren. De winnaars worden net zoals in voorgaande jaren gekozen door een onafhankelijke jury.

Impressie van de Polonusverkiezing in 2014. Foto: Poolse ambassade Den Haag
Impressie van de Polonusverkiezing in 2014. Foto: Poolse ambassade Den Haag

Mooi en groot compliment
Het is niet voor het eerst dat de Stichting Kienkeurig in de race is voor een prijs tijdens de Pool-van-het-jaarverkiezing. Eerder greep Kienkeurigvoorzitter Albert Menheere net naast de prijs. Dit jaar is Kienkeurig genomineerd voor de ere-Polonusprijs. “Dat is sowieso al een heel mooi en groot compliment”, vindt Kienkeurigvoorzitter Albert Menheere. “Het toont aan dat er waardering is voor het werk van onze stichting.” De Stichting Kienkeurig ondersteunt al ruim 23 jaar, zowel materieel als financieel, de gezondheidszorg in en om Chojnice. De prioriteit van de stichting ligt op dit moment op het ondersteunen van de realisatie van een stationair hospice in Chojnice.

Winnen niet het belangrijkste
De voorzitter benadrukt dat het winnen van de prijs niet het belangrijkste is. “Het zou mooi zijn als we tot ere-Polonus zouden worden gekozen. Maar belangrijker vinden wij het dat we door de nominatie tijdens deze verkiezingen ons verhaal op een ander podium kunnen vertellen. Er moet nog veel werk worden verricht in en om Chojnice. Zeker wat betreft het stationaire hospice. Onze hulp is nog steeds erg welkom en hard nodig. Hoe meer mensen wij van onze plannen en doelen op de hoogte kunnen brengen, des te sneller worden onze plannen en doelen gerealiseerd.”

Iedereen kan zijn of haar stem uitbrengen
De verkiezing tot Pool van het jaar is een zogenoemde internetverkiezing. “Dat wil zeggen dat iedereen zijn of haar stem kan uitbrengen. Wie naar de website www.polonus.nl gaat, kan nog tot en met zondag 15 november a.s. stemmen.” U kunt uw sympathie voor ons uitdrukken door in de categorie Ere-Polonus op Kienkeurig te stemmen. De uitreiking van de prijzen heeft plaats op zaterdag 21 november a.s. tijdens een feestelijke gala-avond in Studio 21 in Hilversum. “Natuurlijk zou het mooi zijn als wij van de Stichting Kienkeurig die avond met de ereprijs naar huis zouden mogen gaan. Dat zou een voorlopige kroon op ons vrijwilligerswerk zijn!”

Stem nu op Kienkeurig bij de Polonusverkiezing!

Reageren is niet mogelijk.